Αν κάποιοι λόγω ανεπάρκειας υποβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής μας σε αυτά τα ιστορικά μέρη της Θεσσαλονίκης (Αψίδα Γαλερίου - Καμάρα - Ροτόντα) στα οποία έχουμε τη τιμή να ζούμε, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αντιστέκονται και Δια-φωτίζουν...

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ανακύκλωση και παραμύθια

Από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κύριος Μπουτάρης ως νέος δήμαρχος μας διαβεβαίωσε πως η καθαριότητα και η ανακύκλωση θα είναι η πρώτη προτεραιότητα το πρόγραμμά του. Όλοι μας μείναμε ικανοποιημένοι από αυτές της ενθουσιώδεις δηλώσεις και πιστέψαμε ότι η πόλη μας και ιδίως η τουριστική περιοχή της Ροτόντας και Καμάρας θα βρίσκονταν σε άμεση προτεραιότητα λόγω της σημαντικότητας τους. Κι όμως! Μετά από τόσους μήνες, η κατάσταση είναι τραγική και εξευτελιστική ταυτόχρονα. Είναι πραγματική ντροπή για τον χώρο αυτόν να αφήνεται στη τύχη του. Δείτε παρακάτω την καθημερινή εικόνα ενός κάδου ανακύκλωσης δίπλα από το μνημείο της Ροτόντα.

Αδιαφορούν πλήρως για το αν γεμίζει και κάθε πότε ο κάδος. Αδιαφορούν αν τα ανακυκλώσιμα πετιούνται έξω από τον κάδο και δημιουργείται τριτοκοσμική εικόνα!!! Αντί να προμηθεύσουν τη περιοχή με άλλους δέκα τέτοιους σε σταθερά μέρη για να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι, πέταξαν έναν όπου τους κάπνισε και όποτε θυμούνται έρχονται να τον αδειάσουν. Συγχαρητήρια!

Δίπλα στη Καμάρα και έξω από το Ζαχαροπλαστείο Χατζής υπήρχαν δυο τέτοιοι κάδοι όπου στη συνέχεια εξαφανίστηκαν έτσι απλά χωρίς λόγο. Αν και περιμέναμε όλοι μας να τους ξαναφέρουν, αυτό δεν έγινε ποτέ. Δείτε τη φωτογραφία και τη περιοχή στη οποία υπήρχαν οι κάδοι και εξαφανίστηκαν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και καλή συνέχεια!

Κάτοικος Περιοχής Ροτόντας

1 σχόλιο:

  1. Να τονίσω με τη σειρά μου ότι ο συγκεκριμένος κάδος είναι και αυτός παρελθόν. Αφού κάηκε από άγνωστη αιτία και έμεινε έτσι καμένος για δυο ημέρες, στη συνέχεια τον εξαφάνισαν και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή