Αν κάποιοι λόγω ανεπάρκειας υποβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής μας σε αυτά τα ιστορικά μέρη της Θεσσαλονίκης (Αψίδα Γαλερίου - Καμάρα - Ροτόντα) στα οποία έχουμε τη τιμή να ζούμε, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αντιστέκονται και Δια-φωτίζουν...

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η παρακμή του Δήμου και τα θύματα - κάτοικοι της περιοχής της Ροτόντας


Δείτε αποσπάσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Θεσσαλονίκης με θέμα το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του μνημείου από τον κατάλογο της UNESCO

Ο κος Μπουτάρης προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η περιοχή της Ροτόντας. Το θέμα της επίσκεψης των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο κε Δήμαρχε, δεν ήταν ο προβληματισμός τους για το πώς θα βγάλουν …μεροκάματο οι διάφοροι έγχρωμοι λαθρομετανάστες και ούτε η συμμετοχή τους σε εθελοντικά προγράμματα διαμοιρασμού ενέσιμου υλικού προς τους τοξικομανείς της περιοχής. Το μέγα θέμα τους ήταν η πλήρης αναλγησία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία έφερε σε αυτό το χάλι το ομορφότερο μνημείο της πόλης και υποβάθμισε τη ποιότητα ζωής τους. Το μέγα θέμα τους ήταν η κατάντια της περιοχής η οποία έχει μετατραπεί στη κυριολεξία σε ένα δημόσιο ουρητήριο το οποίο αφήνει τις οσμές του στον κάθε τουρίστα που έρχεται να θαυμάσει το μνημείο. Το μέγα θέμα τους ήταν η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του μνημείου και της περιοχής σε σημείο που να τρέπονται σε φυγή και να μετακομίζουν μαζικά. Το μέγα θέμα τους ήταν ο άμεσος κίνδυνος της εξόδου του ωραιότερου μνημείου της πόλης από τον κατάλογο των προστατευμένων μνημείων της UNESCO. Εσείς φυσικά για όλα αυτά κλείνετε τα μάτια και το ενδιαφέρον σας περιορίζεται στο πως θα βγάλουν μεροκάματο οι διάφοροι παράνομοι μικροπωλητές, αυτοί δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του χώρου. Δηλαδή ο παραλογισμός στο έπακρο!!!

Αφού κε Δήμαρχε προτείνετε να μοιράσουμε και σύριγγες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να τρυπηθούν για τη δόση τους για να μη προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές, μήπως θα ήταν φρόνιμο να προσφέρουμε στους θαμώνες - παράνομους μικροπωλητές (τους οποίους φαίνεται ότι λυπάστε περισσότερο από τους μόνιμους κατοίκους) και τις κόρες μας τις αδελφές μας και τις γυναίκες μας για να ξελαμπικάρουν σεξουαλικά; Για να προλάβουμε τυχόν βιασμό στη περιοχή βρε αδελφέ. Τι λέτε; Γιατί σίγουρα θα έχουν και τέτοιες ανάγκες.

Κύριε Μπουτάρη αποδείξατε ότι ζείτε πραγματικά στον δικό σας γυάλινο κόσμο ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικά άθραυστος. Ο κος Γκιουλέκας σας είπε στη δευτερολογία του όλη τη πικρή αλήθεια για σας και τους αντιδημάρχους σας. Η κα Γούλα αποδείχτηκε πλήρως ανεπαρκής ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση στη περιοχή και φυσικά φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Για την αδράνειά της, η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος, έχει κάνει "σημαία" της τη "μικρή συμμετοχή" της ελληνικής αστυνομίας στην περιοχή δίχως να απολογείται η ίδια για τους λόγους τους οποίους δεν εμφανίζεται ποτέ υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας σε ώρες τελείως "..."ακίνδυνες", π.χ. πρωινές. Ο κος Παπάς προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες για τη κατάντια στη περιοχή στους ίδιους τους κατοίκους θαρρείς και αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ανυπαρξία του Δήμου, για τους καθημερινά υπερχειλισμένους κάδους και τη προχειρότητα της ανακύκλωσης. Καμιά αυτοκριτική, καμιά ευθύνη. Για σας, για όλα φταίνε οι άλλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Κύριε Παπά, όταν ο κόσμος της περιοχής αντιλαμβάνεται ότι η δημοτική αστυνομία είναι ανύπαρκτη, φυσικά και θα προβεί σε συμπεριφορές "ζούγκλας". Αυτή είναι η ανθρώπινη νοοτροπία. Η έλλειψη αστυνόμευσης σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο επιφέρει παραβατικές συμπεριφορές. Συμβαίνει ακόμη και στις πιο οργανωμένες κοινωνίες. Και εσείς έχετε την απαίτηση ο νεοέλληνας σε μια περιοχή καθαρά φοιτητική, να ενεργεί "καθώς πρέπει" όταν εσείς είστε παντελώς απόντες. Η υποκρισία στο μεγαλείο της! Ωθείτε τον κόσμο να βγάλει κάρτα μόνιμου κατοίκου για τη στάθμευση ενώ δεν έρχεστε ποτέ να κάνατε τον οποιονδήποτε έλεγχο στα σταθμευμένα οχήματα. Αφήνετε τον κόσμο να μετατρέπει τον περίγυρο της Ροτόντα σε parking ακόμη και από τους ίδιους τους παράνομους μικροπωλητές. Βολεύεστε πίσω από το επιχείρημα της "δύσκολης περιοχής" και στρογγυλοκάθεστε στη κυριολεξία στ' αυγά σας δίχως να απολογείστε για το παραμικρό.

Ο κος Κουράκης, παραδέχτηκε ότι η όλη κατάσταση που επικρατεί στο μνημείο, είναι έξω από τις δυνατότητες αντιμετώπισης του Δήμου Θεσσαλονίκης και αυτό είναι ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ. Αναρωτιέμαι λοιπόν το αυτονόητο. Για ποιον λόγο να πληρώνουμε οι κάτοικοι της περιοχής τα διάφορα δημοτικά τέλη; Από τη στιγμή που δεν έχουμε πλέον την προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο κόσμος βρίσκεται στη κυριολεξία "μόνος" και απροστάτευτος, από τη στιγμή που η προστασία της περιοχής έχει αφεθεί στους ίδιους του κατοίκους της, ποιος ο λόγος να πληρώνουμε χρήματα γι αυτήν τη πόλη;

Η μετατροπή της περιοχής μας σε "ζούγκλα" είναι καθαρά δική σας ευθύνη κύριοι του Δήμου και είναι δική σας ευθύνη να την επαναφέρετε στον πολιτισμό.

Διαφωτιστής

1 σχόλιο:

  1. Είμαι κάτοικος της περιοχής, και είδα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της ροτόντας.
    Έμαθα λοιπόν από αυτή τη συνεδρίαση ότι η συνεργασία με την αστυνομία ΔΕΝ είναι εφικτή, αφού αυτή δεν συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή για τους δικούς της λόγους.
    Έμαθα ακόμη κάτι πολύ ΒΑΣΙΚΟ: ότι για να αναβαθμισθεί η Ροτόντα, πρέπει να δοθεί ένα νόμιμο δικαίωμα ύπαρξης από το κράτος προς τους λαθρομετανάστες (όπως είπε ο δήμαρχος), και να τους βρούμε δουλειά, αλλά όχι να τους διώξουμε. Να κοιτάξουμε να τους βρούμε ένα μεροκάματο. (άσχετο: σε μένα ποιός θα βρεί δουλειά και σε όλους τους φίλους μου που είναι άνεργοι με 10 πτυχεία και ψάχνουν μάταια?)
    Ας μην ξεχνάμε όπως είπε πάλι ο δήμαρχος, ότι Μιλάνο και Βενετία είναι τίγκα στο παρα-εμπόριο, οπότε και εδώ στη Ροτόντα γιατί να είναι αλλιώς;

    Επίσης έμαθα ότι πρέπει να μοιράζουμε σύριγγες στους τοξικομανείς, έξω από το μνημείο, πιθανώς όπως γίνεται ας πούμε και σε άλλα κράτη: π.χ. στην αψίδα του θριάμβου μοιράζουν σύριγγες, επίσης έξω από το ταζ μαχάλ κι ακόμη έξω από το Κολοσσαίο μοιράζουν επίσης σύριγγες για τους τοξικομανείς (χα-χα). (πέρα από τη σαχλαμάρα της υπόθεσης, τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία πρέπει να μοιράζουν σύριγγες - όχι τα μνημεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή