Αν κάποιοι λόγω ανεπάρκειας υποβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής μας σε αυτά τα ιστορικά μέρη της Θεσσαλονίκης (Αψίδα Γαλερίου - Καμάρα - Ροτόντα) στα οποία έχουμε τη τιμή να ζούμε, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αντιστέκονται και Δια-φωτίζουν...

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Στο "φως" το σχέδιο: "όλοι οι αλλοδαποί μικροπωλητές στη Ροτόντα" και η αναγκαία πλέον παρέμβαση Μάτη

Δείτε στο παρακάτω video από το blog των φίλων της Ροτόντα τη κυρία Ρουμελιώτου (η οποία ανήκει στον συνδυασμό του κου Δημάρχου - «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ») να παραδέχεται ότι ουσιαστικά οι αλλοδαποί μικροπωλητές ωθήθηκαν προς το μνημείο της Ροτόντας. Αυτό που κραύγαζα από αυτό το blog τόσο καιρό δηλαδή και αυτό που γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Βέβαια ο κος Μπουτάρης (και οι πολιτικοί του ιδεολόγοι περί του τι εστί πολιτισμός σε μια πόλη), δεν περίμεναν την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής αλλά και του Υπουργείου πολιτισμού που αντέδρασε έγκαιρα απειλώντας με έξοδο του μνημείου από τους καταλόγους της UNESCO.

"ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ" θα έπρεπε να είναι κανονικά το σύνθημα του κου Μπουτάρη και της παρέας του για τους αλλοδαπούς μικροπωλητές διότι αυτό έκανε πράξη και με βάση τον "στρουθοκαμηλισμό" τον οποίο έχει αναγάγει σε βασική φιλοσοφία του.

Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες και μετά από τις ψεύτικες υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος στο μνημείο, η κατάσταση παραμένει η ίδια και χειρότερη. Μεμονωμένες επεμβάσεις της αστυνομίας φαίνεται ότι δεν λύνουν το παγιωμένο σχεδόν πρόβλημα για το οποίο έχει αρχίσει ήδη καμπάνια ενημέρωσης προς όλους τους φορείς.









Κλικ για μεγέθυνση

Δείτε (και φρίξτε) τη κυρία Ρουμελιώτου μαζί με τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κου Καζαντζίδη σε εμπομπή της tv 100 και ιδιαίτερα μετά το 4:21 λεπτό και διακρίνετε την αρνητικότητα της για να παταχτεί το φαινόμενο:



Ουσιαστικά το θέμα Ροτόντα χρειάζεται τον "Μάτη" του και αυτό διότι, αν και η μείζων αντιπολίτευση καυτηρίασε όσο το δυνατόν το μέγα πρόβλημα και όπως φαίνεται από τις αγωνιώδεις και ειλικρινείς προσπάθειες του κου Καζαντζίδη αλλά και του κου Γκιουλέκα, μόνο με εμπεριστατωμένη ανάλυση επί του θέματος (έγγραφα, φωτογραφίες, ντοκουμέντα) που που θα αποδεικνύουν την πραγματική παρακμή της κατάστασης και ίσως με μια συγκέντρωση με θέμα: "Ροτόντα. Λύση προς όφελος της πόλης και του Πολιτισμού τώρα" ανάλογη της "Αλλατινη" όπως αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από ημέρες, θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς να εμπλακούν σοβαρά.

Δείτε τον Κο Χρήστο Μάτη στην υποδειγματική παρέμβασή του για το θέμα της Αλλατίνης κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης:


Διαφωτιστής

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι,
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Το πρόβλημα των μικροπωλητών δεν είναι πρόβλημα μετανάστευσης ή δημοκρατικών ευαισθησιών. όσο δεν γίνεται κατανοητό αυτό, δεν μπορούμε να επιζητήσουμε λύσεις. Οι μόνοι σύμμαχοι για λύση στο πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν και να εργαστούν εκεί. Σε αυτούς πρέπει να διασφαλίσει η δημοτική αρχή τις συνθήκες διαβίωσης που θα αναδεικνύουν την περιοχή και θα διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα τους. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε σε αυτην την κατεύθυνση. και να προσπαθήσουμε να επιβληθεί αυτή η προσέγγιση.

    Χρήστος Μάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Μάτη.
    Δεν ανήκω στον πολιτικό σας χώρο. Σας γνωρίζω μόνον από τις παρεμβάσεις σας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου τελευταία σε μία από αυτές στηρίξατε τις προσπάθειες του «Συλλόγου Κατοίκων Περιοχής Ροτόντας και Φίλων του Μνημείου», οι οποίοι επιζητούν από τους αρμόδιους φορείς την αποκατάσταση της τάξης και ασφάλειας στην περιοχή.
    Η καλλιέπεια του λόγου σας, η γνώση και η μαχητικότητα που σας διακρίνει και οι ιδέες από τις οποίες εμφορείστε, μου δίνει το δικαίωμα να σας παρακαλέσω να προκαλέσετε μία ανοικτή συζήτηση – πρωτοβουλία με τους κατοίκους της περιοχής, όπου θα αναδειχθούν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα, που η αναλγησία και ο δεσποτισμός των δημοτικών αρχόντων επιτρέπουν τη συνέχισή τους.

    Ι.Γ. κάτοικος περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάζαρος Γκιώσης Κάτοικος Ροτόντας18 Μαρτίου 2012 στις 3:37 π.μ.

    Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν θα απομακρύνει τους τοξικομανείς από τη Ροτόντα αλλά θα πάει και θα τους μοιράζει σύριγγες είπε. Όσον αφορά τους αλλοδαπούς, δεν χρειάζεται να δούμε τη κυρία στο βίντεο αφού ο ίδιος ο Μπουτάρης είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να μετακινήσει τους παράνομους μικροπωλητές από το κέντρο προς τα "πάνω". Κατάντησε λοιπόν ευσυνείδητα τη Ροτόντα ένα γκέτο αφήνοντας τους κατοίκους στη μοίρα τους. Αυτός είναι ο πολιτισμός του Μπουτάρη.
    Κύριε Μάτη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι πολιτισμός μόνο η Αλλατίνη και όχι ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Ελλάδος και της πόλης μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μένω σε μια πολυκατοικία στην περιοχή της Ροτόντας. Καθημερινά βρίσκουμε μέσα στην πολυκατοικία μας σύριγγες χρησιμοποιημένες και ματωμένες, από το ισόγειο μέχρι τον 7 όροφο. Πριν μια βδομάδα, ένας τοξικομανής σε κατάσταση αμόκ, βρίζοντας και φτύνοντας προσπαθούσε με απίστευτη μανία να σπάσει την τζαμαρία της πολυκατοικίας και να μπει μέσα. Μαζευτήκαμε στην είσοδο διάφοροι ένοικοι-φοιτητές και ιδιοκτήτες- προσπαθώντας να τον αποτρέψουμε και επειδή η είσοδος της οικοδομής ήταν χαλασμένη, εμείς έπρεπε να σπρώχνουμε από μέσα την πόρτα της εισόδου, για να τον κρατήσουμε έξω από την οικοδομή. Ήταν 10 η ώρα το βράδυ και το περιστατικό κράτησε πάνω από μία ώρα, με αποτέλεσμα για πολυ ώρα να μην μπορεί κανείς να βγει ή να μπει στην πολυκατοικία. Κάποιος ένοικος κάλεσε την αστυνομία, επειδή είχε γίνει πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, αλλά η αστυνομία φυσικά δεν ήρθε.
    Χτες το μεσημέρι πάλι,πίσω από την παναγία-δεξιά απέναντι από το καφέ starbucks, τρία πρεζάκια σακατέψανε στο ξύλο έναν άλλο τοξικομανή. Θα τον σκοτώνανε-πολυ αίμα. Αυτή τη φορά ήρθαν 4 μηχανές της ΔΙΑΣ -που ειδοποιήθηκαν από τους περίοικους (ήρθαν ίσως επειδή ήταν 3 η ώρα το μεσημέρι-οπότε δεν φοβούνται τόσο πολύ την περιοχή) αλλά φυσικά δεν έκαναν και τιποτε. Και τί άλλωστε θα μπορούσαν να κάνουν.
    Το κακό με τα πρεζάκια έχει παραγίνει. Ολη η πλατεία μπροστά στην παναγία-δεξιά και την καμάρα και φυσικά στη ροτόντα είναι πίτα στα πρεζάκια (πάνω από 100 πρεζάκια καθημερινά). Αυτό συμβαίνει ειδικά το τελευταίο τρίμηνο. Εννοείται ότι δεν μπορείς να περάσεις από κει.
    Και σιγά να μην νοιάζεται κανένας υπεύθυνος για το μνημείο που σαπίζει παρατημένο. Αν μπορούσαν να το γκρεμίσουν κιόλας για να στήσουν τσαντιρομαχαλάδες για το παραεμπόριο και το free μοίρασμα σύριγγας, θα το κάνανε με μεγάλη ευχαρίστηση.
    Τουλάχιστον κύριε Μπουτάρη, σεβαστείτε το τζαμί που έχει δίπλα η ροτόντα και η ευρύτερη περιοχή, ίσως αυτό να σας ευαισθητοποιήσει παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή