Αν κάποιοι λόγω ανεπάρκειας υποβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής μας σε αυτά τα ιστορικά μέρη της Θεσσαλονίκης (Αψίδα Γαλερίου - Καμάρα - Ροτόντα) στα οποία έχουμε τη τιμή να ζούμε, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αντιστέκονται και Δια-φωτίζουν...

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μην προσπαθείτε να υποβιβάσετε την νοημοσύνη μας κε Δήμαρχε

Έπειτα από την άκρως σημαντική συζήτηση που έλαβε χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο μνημείο της Ροτόντας και έπειτα από την επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του μνημείου από την Λίστα της UNESCO, φαντάζομαι θα έχετε περιέργεια να δείτε και να μάθετε ποιες ήταν οι άμεσες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου ώστε να δείξει (τουλάχιστον προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την UNESCO) ότι το «καμπανάκι» που δήλωσε ο Δήμαρχος ( όπως ακούγονται να λέει στο video) πως άκουσε δυνατά για το θέμα, έβαλε στη σειρά κάποιες άμεσες (για τα μάτια του κόσμου δηλαδή) ενέργειες. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν μια από τις συνηθισμένες επεμβάσεις που έκανε η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία ώστε να απομακρύνουν τα σεντόνια από τη περιοχή και στη συνέχεια να ξαναστρωθούν από τους μικροπωλητές μετά από μισή ώρα (και πολύ είπα), η κατάσταση παραμένει η ίδια.















Δείτε εδώ χθεσινή photo (21-01) δίπλα σχεδόν από την επίσημη είσοδο του μνημείου όπου απτόητοι έχουν κρεμάσει και σχοινί.
















Με θερμοκρασία κοντά στο μηδέν σε χθεσινή photo ( 21-01) οι "φουκαράδες" συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν δίχως να ενοχλούνται. Παρατηρείστε τα αυτοκίνητα πάνω στον πεζόδρομο τον οποίο έχουν καταστήσει parking.














Δείτε εδώ σε χθεσινή photo (21-01) πίσω στη πλατεία Αγίου Γεωργίου τα κατεστραμμένα παγκάκια και τα καταθλιπτικά συναισθήματα που εκπέμπει η όλη εικόνα ιδίως σε εμάς που μεγαλώσαμε στη περιοχή.

Ας μη κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας και ας πούμε κάποιες αλήθειες είτε αυτές δεν ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου είτε διαστρεβλώθηκαν. Ο κος Δήμαρχος όταν ήρθε αντιμέτωπος με το πρόβλημα του παραεμπορίου πριν από μήνες και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωνε ότι τα σεντόνια των αλλοδαπών θα πρέπει να σηκωθούν από τα μέρη που βρίσκονται έξω από καταστήματα και να πάνε πιο έξω από το κέντρο, πιο ...περιφερειακά. Όπως φαίνεται από την ανοχή του κου Δημάρχου μας, η Ροτόντα ως "περιφέρεια"τον βόλεψε μια χαρά στο θέμα. Τα σεντόνια ελαττώθηκαν έξω από μαγαζιά αλλά γέμισε η ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας. Η κατάσταση δηλαδή που έχει διαμορφωθεί στη περιοχή μας, αποτελεί προφανώς μια «σιωπηρή» επιλογή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποσυμφορηθεί το «ελίτ» κέντρο της πόλης πχ. Τσιμισκή.

Προσέξτε:

Είναι έξω από κάθε λογική η κίνηση του Δημάρχου μας από τη μια να προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα Αντίγραφα αρχαιοτήτων από το Λούβρο τις «Μαγεμένες», ικανοποιώντας όπως δήλωσε μία επιθυμία γενεών (!!!) - και καλά κάνει - και από την άλλη να φαίνεται να μην αντιδρά στις εκκλήσεις μας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ροτόντας, το πιο σημαντικό μνημείο της Θεσσαλονίκης.

Πέραν αυτού του παραλογισμού, παρατηρείται μια προσπάθεια υποβάθμισης της νοημοσύνης των κατοίκων της περιοχής μας. Προσπάθησε στο τελευταίο Δ.Σ. να πείσει το ακροατήριό του ο κος Δήμαρχος ότι οι «φουκαράδες» της υπόθεσης "ΡΟΤΟΝΤΑ" δεν είναι οι απεγνωσμένοι κάτοικοι οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με όλα αυτά που βιώνουν, αλλά οι αλλοδαποί μικροπωλητές οι οποίοι κατά τον κο Μπουτάρη βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, πεινάνε και είναι απεγνωσμένοι!!! Και αντί να τους απομακρύνουμε, χρειάζεται (λέει) να τους φροντίσουμε βιοποριστικά!!! Αν θα προσέξετε την ομιλία του, θέτει μάλιστα το θέμα της φροντίδας τους ως προτεραιότητα και ως προϋπόθεση πριν από οτιδήποτε άλλο.

Δεν μπορώ να πιστέψω λοιπόν ότι ο πρώτος πολίτης της πόλης μας, ο Δήμαρχός μας, δεν γνωρίζει ότι οι κύριοι «φουκαράδες» με τα σεντόνια, κάνουν κάθε μέρα τρελούς τζίρους αφορολόγητους. Οι κύριοι «φουκαράδες» διαθέτουν και κυκλοφορούν καθημερινά διάφορα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, όπου μεταφέρουν τα προϊόντα τους και παρκάροντας πάνω στο πεζόδρομο που κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα από τα λεφτά των φορολογουμένων κατοίκων αυτής της πόλης. Έφτασαν στο σημείο οι "φουκαράδες" να συναλλάσσονται με εμπόρους αυτοκινήτων και να παζαρεύουν μπρος στα μάτια μας.

Την ίδια ώρα λοιπόν που παρελαύνουν οι «φουκαράδες» μετά των οχημάτων τους, πολλοί έλληνες κάτοικοι της περιοχής μας έχουν παραδώσει τις πινακίδες από τα δικά τους Ι.Χ. αφού αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια), ενώ άλλοι τα έχουν παρκάρει σχεδόν μόνιμα αφού η τιμή της βενζίνης και η έλλειψη ρευστού καθιστά αδύνατη τη κυκλοφορία τους. Την ίδια ώρα παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του τόπου τους και στο αίσχος κερδοσκοπίας των «φουκαράδων» αλλοδαπών που μοστράρουν με τα οχήματά τους τα οποία φαίνεται (αντίθετα από τους έλληνες "μη φουκαράδες") ότι έχουν δυνατότητα να φροντίζουν αλλά και να τα κινούν με την πανάκριβη βενζίνη και τα όποια κόστη. Αυτούς τους .."φουκαράδες" θέλει να φροντίσει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ να "ζήσουν" ο κος Δημαρχός μας.

Αδυνατώ να φανταστώ ότι ο κος Δήμαρχός μας δεν γνωρίζει ότι οι «φουκαράδες» αλλοδαποί δεν διαμένουν άστεγοι στα πάρκα της περιοχής και στα στενά σοκάκια και ούτε στα παγκάκια όπως άλλοι συνάνθρωποί μας που πραγματικά υποφέρουν, αλλά έχουν κατακλίσει τις πολυκατοικίες της περιοχής της Ροτόντας ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ και πληρώνοντας διαμερίσματα με ποσά που κάποιοι δικοί μας έλληνες αδυνατούν να το κάνουν και καθημερινά εκδιώκονται με εξώσεις.

Αδυνατώ να φανταστώ ότι ο κος Δήμαρχος δεν γνωρίζει ότι οι «φουκαράδες» αλλοδαποί είναι τόσο καημένοι, που περνούν σχεδόν όλη τη μέρα μιλώντας σ’ ένα κινητό (το οποίο δεν λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια αλλά με ΕΥΡΩ) όταν δεν πουλάνε τα προϊόντα τους. Και μάλιστα τη στιγμή που εγώ ως μη «φουκαράς» και κάτοικος αυτής της περιοχής αναγκάστηκα να περιοριστώ στο σταθερό μου τηλέφωνο λόγω κρίσης ενώ την ίδια ώρα από τα ανίψια μου που είναι στην εφηβεία ο αδελφός μου τους τα έχει σχεδόν σταματήσει.

Αδυνατώ επίσης να κατανοήσω την έλλειψη αντίληψης του Δημάρχου μας για τον τρόπο δράσης των "φουκαράδων" και το επιχείρημα ότι "αν τους διώξουμε από τη περιοχή μας θα πάνε αλλού". Αυτό λοιπόν δεν στέκει. Και δεν στέκει για τον έξης απλό λόγο:

Η περιοχή της Ροτόντας είναι ένα βασικό πέρασμα όλης της φοιτητικής νεολαίας η οποία κατεβαίνει στο κέντρο με τα πόδια ακόμη και από την Άνω Πόλη και την Τριανδρία. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, το στήσιμο των σεντονιών τους, δεν γίνεται καθόλου τυχαία και δεν είναι αποτέλεσμα απόγνωσης κάποιων «φουκαράδων» αλλοδαπών. Είναι και ο λόγος που τα διαμερίσματά τους είναι δίπλα στον χώρο αυτόν και είναι και ο λόγος που επιμένουν και καταφέρνουν να ξαναστήνουν τα σεντόνια τους (ανατροφοδοτώντας τα με νέα «προϊόντα») ΑΜΕΣΑ μετά από κάθε επέμβαση της αστυνομίας. Οι φουκαράδες….

Αυτό το απλό στρατηγικό σχέδιο των αλλοδαπών (και αυτών προφανώς που τους κατευθύνουν) το οποίο βρίσκεται σε πλήρη και καθημερινή ανάπτυξη στη υποβαθμισμένη πλέον Ροτόντα, στο διαμάντι της πόλης μας, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι εν γνώσει του κου Δημάρχου μας. Εάν δεν είναι, τότε λυπάμαι δεν μπορεί να είναι Δήμαρχος μας. Εάν συνειδητά έχει αφήσει να παρακμάσει η περιοχή μας και να καταρρακωθεί η ψυχική υγεία των συμπολιτών μας τότε πάλι σίγουρα δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι ο Δήμαρχός μας. Και μη βιαστείτε να με χρωματίσετε κομματικά διότι θα απογοητευθείτε. Σας προκαλώ να σημειώσετε αυτήν τη δημοσίευση όταν θα καταγράφω τα απτά αποτελέσματα μιας πιθανής πραγματικής αναβάθμισης της περιοχής μας από οποιονδήποτε δήμαρχο ή αντιδήμαρχο οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης ή ιδεολογίας.















Δείτε παραπάνω για παράδειγμα τη υποδειγματική προχθεσινή πρωινή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας με μοτοσυκλέτες όπου απομάκρυναν κάθε αισχρό φαινόμενο, κάνοντας παράλληλα τους κατοίκους να αισθανθούν μετά από πολύ καιρό ασφαλείς και ευγνώμονες. Η εικόνα φυσικά του μνημείου στη συνέχεια και αφού έφυγαν οι αστυνομικοί επανήλθε στη γνωστή κατάντια. Αλλά, φτάσαμε στο σημείο την αυτονόητη καθημερινή ασφάλεια, να τη νιώθουμε περιστασιακά πλέον με την εμφάνιση της αστυνομίας ως λυτρωτική ψυχολογική ένεση.

Και επειδή κε Μπουτάρη ειλικρινά δεν θέλω να σας αποδώσω κακή πρόθεση στα όσα αναφέρεστε (ή δεν αναφέρεστε) για το πρόβλημα της Ροτόντας, θεωρώ ότι είτε σας παραπληροφορούν είτε σας παρέχουν πλημμελή ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση σας καλώ να βρείτε το κατάλληλο μονοπάτι προσέγγισης και ΟΡΘΗΣ ενημέρωσης για τη περιοχή μας προκειμένου είτε να διαψευστούν είτε να επαληθευτούν τα παραπάνω μου. Φροντίστε μόνο να το κάνετε όσο ακόμη το μνημείο βρίσκεται στο κατάλογο των προστατευμένων μνημείων της UNESCO.

Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αυτονόητο: Μπρος σε αυτήν τη κατακραυγή και ξεφτίλα στην οποία οδηγείται το μνημείο μας διεθνώς και έπειτα από την επιστολή του Υπουργείου πολιτισμού προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τι ακριβώς απάντησε (αν απάντησε) ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις άμεσες ή έμμεσες ενέργειες που προτίθεται να κάνει και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει προκειμένου να γλιτώσει το μνημειο μας;

Διαφωτιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου