Αν κάποιοι λόγω ανεπάρκειας υποβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής μας σε αυτά τα ιστορικά μέρη της Θεσσαλονίκης (Αψίδα Γαλερίου - Καμάρα - Ροτόντα) στα οποία έχουμε τη τιμή να ζούμε, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αντιστέκονται και Δια-φωτίζουν...

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Εικόνα αισιοδοξίας η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην Ροτόντα

Έχω γράψει από το παρόν ιστολόγιο ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να εκθειάσω τις ενέργειες εκείνες της πολιτείας και του Δήμου Θεσσαλονίκης ειδικότερα όταν φροντίζουν για την ευνομία και την ποιοτική αποκατάσταση της περιοχής. Το Σάββατο που μας πέρασε, ομάδα της δημοτικής αστυνομίας μαζί με μια περίπου διμοιρία της ελληνικής αστυνομίας επισκέφτηκε τη περιοχή της Ροτόντας μένοντας για αρκετές ώρες ώστε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που κακοποιούν την φυσιογνωμία του μνημείου.

Ο κόσμος για πρώτη φορά και με αφορμή την ήδη μεγάλη αγανάκτηση του για όσα βιώνει, πλησίασε τους αστυνομικούς για να εκφράσει την ικανοποίησή του. Μακρυά από ακρότητες και υπερβολές οι αστυνομικοί προσπάθησαν στο μέτρο του δυνατού να αποκαταστήσουν τη τάξη αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι το πραγματικό πρόβλημα της περιοχής. Υποδειγματική ήταν και η ανταπόκριση του αξιωματικού της Ελ. Αστυνομίας δείχνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους της περιοχής ενώ παρόμοια στάση είχε και ο υποδιευθυντής της Δημ Αστυνομίας ο οποίος έδειξε ότι έχει την ειλικρινή διάθεση να συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε το ιστορικό αυτό μνημείο να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη.

Δεύτε τις δυο παρακάτω φωτογραφίες από την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων



























Φυσικά η επόμενη μέρα, (σήμερα το πρωί) δεν διέφερε σε τίποτε από τη άθλια εικόνα που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες. Το μέρος στο οποίο ήταν την προηγούμενη η μέρα οι αστυνομικές δυνάμεις, κατέστη ένα απέραντο parking αφού τα σιδερένια κολονάκια εξακολουθούν να είναι κατεστραμμένα αν και η η ανάλογη υπηρεσία του Δήμου έχει ειδοποιηθεί αμέτρητες φορές. Ελλάς το μεγαλείο σου. Η λύση; Μέχρι να μπουν τα κολονάκια χρειάζεται η δημοτική αστυνομία να επισκέπτεται τη περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες μοιράζοντας κλήσεις ώστε να αποθαρρύνει τους ανεγκέφαλους οδηγούς.



























Όπως φαίνεται, η παρακάτω φωτογραφία, είναι η ίδια περιοχή τις απογευματινές ώρες όπου αρχίζει να σχηματίζεται η άλλη θλιβερή εικόνα με τους μικροπωλητές να αρχίζουν το έργο με τα σεντόνια τους. Είναι η περιοχή πρόσβασης των τουριστών. Σε λίγες ώρες από τώρα (από αυτή που βγήκε η φωτογραφία) τα τείχη του μνημείου θα βρωμάνε σαν αποχωρητήριο και πάει λέγοντας. Κακά τα ψέματα. Οι αλλοδαποί ήρθαν γα να μείνουν και δυστυχώς οι περιστασιακές επεμβάσεις φαίνεται ότι είναι μέσα στο "μενού" τους. Αν δεν υπάρξει μια γενναία απόφαση από την πολιτεία η περιοχή μας να περιφρουρηθεί ουσιαστικά και σταθερά, τα θύματα αυτής της ιστορίας θα είμαστε εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι οι οποίοι χάνουμε την υπομονή μας.














Ευχαριστούμε τον φίλο που μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό!


Παράλληλα την ίδια ημέρα το Σάββατο, νότα αισιοδοξίας έστειλε η Ένωση Πεζών διοργανώνοντας εκδήλωση στη περιοχή Μελενίκου-Ροτόντα με σύνθημα :
"Οι πεζόδρομοι μας ανήκουν"

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:


























Για περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση κάντε κλικ εδώ

Διαφωτιστής

1 σχόλιο: